Raad niet akkoord met ondergrondse fietsenstalling Botermarkt

DSC02753.JPGdonderdag 18 mei 2017 21:48

Een meerderheid van de gemeenteraad wil onderzoek naar alternatieve opties voor een fietsenstalling in de buurt van de Botermarkt. De ChristenUnie was voor een grote ondergrondse stalling maar een meerderheid van de fracties ziet meer in meerdere kleine locaties.

Er zijn 3 opties onderzocht: de kelder van de voormalige V&D, huren van het voormalige Hallfords pand aan de Gedempte Oudegracht of een ondergrondse stalling onder de Botermarkt. De kelder van de V&D is afgevallen omdat Hudsons Bay die wil blijven gebruiken in het nieuwe winkelpand. De 2e kelderverdieping zou een hele lange helling vragen en bovendien geen ruimte hebben voor dubbellaags rekken.

Het Hallfords pand zou slechts ruimte bieden aan 300 fietsen en zou dan gehuurd moeten worden. Er wordt echter ruimte gezocht voor zo’n 1000 fietsen. Dit is te realiseren met een ondergrondse stalling. Raadslid Frank Visser: “De ondergrondse stalling heeft onze voorkeur. Het kost weliswaar miljoenen maar je kunt het beter in één keer goed doen. Het huren van het voormalige Hallfordspand is goedkoper maar het biedt ook 3x zo weinig plekken. Het is geen structurele oplossing en per fietsplek is het uiteindelijk 2x zo duur als je rekent over een periode van 30 jaar.

Verschillende fracties hebben gevraagd de koop van het Hallfordspand te onderzoeken en te kijken of er nog meer locaties te vinden zijn zodat fietsen gespreid kunnen worden gestald. Visser: “Er zijn al verschillende fietsenstallingen in de binnenstad. Juist rond de Botermarkt is er een groot tekort. Als je uitgaat van meerdere locaties zal het alleen maar duurder worden, dat zie je al aan de kosten van het Hallfords pand. Ik hoop daarom dat er alsnog wordt gekozen voor de ondergrondse stalling. En natuurlijk staan wi

« Terug

Archief > 2017 > mei

Geen berichten gevonden