Frank Visser lijsttrekker ChristenUnie Haarlem

augustus 2012 - 29 020dinsdag 22 oktober 2013 16:02

Frank Visser (35 jaar) is verkozen tot lijsttrekker van de ChristenUnie in Haarlem voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014. Frank Visser: "Ik vind het een voorrecht om opnieuw de ChristenUnie lijst te mogen aanvoeren en ervaar mijn rol in de politiek vooral ook als roeping. Wij geloven in Haarlem. We willen een stad waarin mensen omzien naar elkaar. Haarlem is zo ongeveer blut en er komen grote zorgkosten op ons af. Het huishoudboekje van Haarlem moet op orde komen. De ChristenUnie staat voor een sobere overheid die veel ruimte laat aan initiatieven van de bevolking zelf. Tegelijk moet de gemeente opkomen voor de zwakkeren in onze stad en het milieu. Deze combinatie maakt de ChristenUnie uniek.”

In 2010 kwam de ChristenUnie 200 stemmen tekort voor een zetel. Visser: “Dat was een grote teleurstelling, we zaten er toen heel dichtbij. Wij gaan nu voor een beter resultaat, want wij willen vanaf maart weer ons geluid kunnen laten horen in de gemeenteraad. Samen met het campagneteam en een lijst stevige kandidaten ga ik strijden voor elke stem!”

In het dagelijks leven is Frank Visser beleidsmedewerker bij de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie. "Ik bereid daar debatten voor Kamerleden voor over onder meer infrastructuur, milieu, veiligheid en wonen. Mijn ervaring in Den Haag hoop ik ook in te zetten in de Haarlemse raad."

De afgelopen jaren was hij daarnaast politiek secretaris van de plaatselijke kiesvereniging en zette hij zich in voor de schaduwfractie van de ChristenUnie. "Wij hebben ons onder andere ingezet voor uitbreiding van Artisklas, de minidierentuin in het Schoterbos in Haarlem Noord – met succes. Nu strijden we voor behoud van het uitstapprogramma van prostituees. Het is onbegrijpelijk dat het college van B&W met dit programma wil stoppen. De hulpvraag is dit jaar verdubbeld en buurgemeente Haarlemmermeer wil gaan meebetalen. Omdat de gemeenteraad deze informatie niet had gekregen hebben wij hierover ingesproken. Ik hoop dat de raad alsnog besluit deze hulp voor prostituees, die vaak slachtoffer zijn van mensenhandel, te behouden.”

Volgens de lijsttrekker zal Haarlem de komende jaren fors moeten bezuinigen. “Dat zal pijn gaan doen, maar met een schuld van een half miljard euro kunnen we niet blijven pappen en nathouden. Er zijn door de gemeente tientallen miljoenen geïnvesteerd in de cultuurpodia. Toch moet er elk jaar miljoenen euro’s bij om ze draaiende te houden. Dat kan zo niet doorgaan. Ik schaam mij daarvoor! De ChristenUnie verkoopt liever zo’n podium zodat de bezuinigingen niet ten koste gaan van de allerarmsten of van voorzieningen voor chronisch zieken en gehandicapten en de belastingen niet zo ver hoeven te worden verhoogd.” Ook wil de lijsttrekker zich inzetten voor de Haarlemse vrijwilligers: “Het klinkt mooi: een participatiesamenleving. Maar dan moet de gemeente wel ruimte bieden aan vrijwilligersorganisaties en goede initiatieven ondersteunen. Dat hoeft niet altijd met een zak geld. Het begint met goed communiceren, luisteren naar ideeën van wijkraden, schrappen van overbodige regels en procedures minder stroperig maken.”

« Terug

Archief > 2013 > oktober

Geen berichten gevonden