Nieuwsbrief ChristenUnie Haarlem - 4 oktober 2023

Nieuwsbrief ChristenUnie Haarlem - 4 oktober 2023

Beste leden en vrienden,

Het wordt een druk politiek najaar. Afgelopen zaterdag heeft het partijcongres de nieuwe kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma vastgesteld voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer op 22 november. Tijdens het congres zijn ook enkele amendementen op het programma aangenomen die door verschillende leden uit Haarlem mede zijn ingediend. Bedankt voor jullie steun! Nog 49 dagen en dan is het zover. Helpt u mee om mensen in uw omgeving over te halen om ChristenUnie te stemmen?

ChristenUnie Haarlem nodigt u in aanloop naar de verkiezingen van harte uit voor twee bijeenkomsten in onze regio. Op 18 oktober organiseren wij samen met ChristenUnie IJmond een thema-avond over de Ouderenzorg. Meer hierover leest u verderop in deze nieuwsbrief.

Op 13 november houden wij onze najaarsvergadering. U wordt dan door de fractie bijgepraat over actuele ontwikkelingen in de gemeenteraad. Wij gaan daarbij graag met u in gesprek over het parkeerreferendum dat vrijwel zeker in Haarlem gehouden zal worden binnenkort. De verwachting is dat de initiatiefnemers hiervoor de komende weken voldoende handtekeningen zullen verzamelen. Noteert u deze datum alvast in uw agenda? Binnenkort sturen wij u de agenda van de ledenvergadering met ook de gegevens over de locatie. In de vorige nieuwsbrief en op onze site kunt u onze inhoudelijke reactie op de parkeervoorstellen terug lezen. 

Ik wil u hartelijk bedanken voor al uw steun dit jaar zowel financieel als met uw gebed. Wilt u ook komend jaar ons blijven steunen? Bel ons ook gerust als er iets speelt in uw wijk wat wij kunnen aankaarten in de gemeenteraad.

Frank Visser
Fractievoorzitter ChristenUnie Haarlem

18 oktober: Thema-avond Toekomst van de ouderenzorg

De ChristenUnie IJmond en ChristenUnie Haarlem organiseren op woensdag 18 oktober a.s. een ontmoeting met rondleiding, maaltijd en bijeenkomst waarin de toekomst van de ouderenzorg centraal staat.

Locatie: Engelmunduskerk in Oud-Velsen (middeleeuwse kerk). 

Het programma begint om 16:30 uur met een rondleiding in Engelmunduskerk met de geschiedenis van een van de oudste kerken van Nederland (https://www.engelmunduskerkoudvelsen.nl/). 

Vanaf 17:30 uur is er een drankje en een maaltijd

Het programma ziet er als volgt uit, u kunt ieder moment aanhaken:  

·         16:30 uur rondleiding met gids (max. 20 personen) 

·         17:30 uur drankje 

·         18:00 uur maaltijd 

·         19:00 uur start thema avond 

·         21:00 uur afsluiting 

Thema avond: Toekomst van de Ouderenzorg
Nederland vergrijst in snel tempo. Dat vraagt iets van ons allemaal. Hoe we de zorg organiseren én wat we voor elkaar doen. We zijn allemaal uniek. Dat willen we ook terugzien in de zorg. Hoe wil jij ouder worden? Welke wensen en verwachtingen heb jij? En wat kun jij betekenen voor je partner, je ouders, je buurvrouw? Stel het niet uit. Praat vandaag over morgen.  

Het wordt een informatieve en interactieve avond, waarin we met elkaar praten over hoe de ouderenzorg er in 2035 uit zal zien bij een toenemende vergrijzing. En dan niet alleen kijken hoe Den Haag het oplost, maar vooral hoe we hier in IJmond/Zuid-Kennemerland antwoord geven op de toenemende zorgvraag. Want het moet weer gewoon worden om in Nederland iets voor anderen en voor de maatschappij te betekenen.  

Deze uitnodiging gaat primair naar leden van de ChristenUnie, maar ook niet leden zijn van harte welkom. U kunt uw familie, vrienden of buren uitnodigen. Ook in lokale media gaan wij aandacht besteden aan deze avond.  

U kunt zich hier aanmelden.

Gebedspunten ChristenUnie Haarlem september-oktober 2023

  • Bidt voor het landelijke campagneteam dat de komende weken veel werk moet verzetten in verband met de vervroegde verkiezingen. Bidt voor wijsheid voor de kandidaten dat zij in debatten en bij media-optredens de juiste woorden zullen gebruiken.
  • Bidt voor nieuwe inspiratie voor de politieke vraagstukken die op dit moment spelen en vragen om een oplossing. Bidt voor de burgemeester die samen met de burgemeesters in de regio de overlast van jongeren met Fatbikes probeert aan te pakken.
  • De gemeenteraad moet in november een begroting vaststellen terwijl de financiele toekomst erg onzeker is omdat het kabint gevallen is. Er dreigen vanaf 2026 forse bezuinigingen als het Rijk niet met extra geld komt voor gemeenten. Bidt dat zowel landelijk als lokaal de juiste besluiten worden genomen.
  • Bidt voor de vele vrijwilligersorganisaties in Haarlem. Dat zij ook in het nieuwe seizoen weer voldoende vrijwilligers zullen hebben voor al het werk wat zij doen in onze stad.